per

Wazurrenin perintö - roolipeli! Perussäännöt saatavilla nyt!

 Wazurrenin perintö
"old school-", vanhan kansan- tyylinen suomenkielinen roolipeli.
Kuin suoraan roolipelaamisen kultaiselta 80-luvulta!

 

Pelistä löytyy perinteiset hahmonluonnit ominaisuuksineen, hieman epätavalliseen D5-tyyliin.

 

Ammatteja on perusnippu, perustuen keskiaikaisiin ammattikuvauksiin, mutta ammattien lisääminen on helppoa, mikäli sopivaa ei suoraan omiin mieltymyksiin löydy.


Ammatti, tai muut ominaisuudet eivät rajoita hahmon kehitystä, vaan kyvyt kehittyvät niitä käytettäessä ja esimerkiksi kuka tahansa voi oppia taikuutta tai tulla mestaritasoiseksi aseiden tai aseettoman taistelun käsittelijäksi, kunhan vain muistaa, että jokainen taistelu voi olla se viimeinen, jos liian varomattomaksi tai uhkarohkeaksi rupeaa.

 

Hahmot voivat myös kasvattaa tietokykyjä, puhetaitojaan ja monia muita ei niin aggressiivia taitoja ja selvittää ongelmansa ilman taisteluakin.

Taistelut kun ovatkin, varsinkin aluksi, kuolettavia, mikäli tarvittavaa varovaisuutta ei noudateta. Yleisesti ottaen hahmo sietää muutaman vakavan osuman, jonka jälkeen hahmon saakin sitten kuopata.

 

Jos hahmo onnistuu välttämään fyysiset vammat, on nurkan takana aina vaanimassa hulluus, mikäli henkinen kantti romahtaa. Sairaudet ja myrkyt vaivaavat myös pelaajia, mikäli nämä lisäsäännöt halutaan pelin mukaan ottaa.

 

Taistelut voidaan myös suorittaa yhden A4:n kokoisella alueella, jos pelitila on rajallinen.

 

Olentoja on laidasta laitaan, perinteisiä örkkejä, outoja ruttohäröjä, lohikäärmeitä ja aina niin vaarallisia epäkuolleita unohtamatta.
Suomalaiseen roolipeliin kuuluu tietenkin olennaisena osana myös Kalevalastakin tuttu Iku-Turso ja muutama muu suomalaiseen mytologiaan liittyvä olento.

 

Hahmolomakkeita voit ladata myös tältä sivulta, mikäli et halua repiä kirjasta ylimääräisiä irti.

 

Laitosten ISBN-numerot:
978-952-94-4127-3 (nidottu, pehmeäkantinen)
978-952-94-4128-0 (sidottu, kovakantinen)
978-952-94-4129-7 (PDF, digitaalinen)


 

 

Tärkeää tietoa kirjan eri versioista!

Kirjoista on painoteknisistä syistä liikkeellä kahta eri versiota.

Ensimmäinen versio on ns. print-on-demand versio, jonka voit tilata drivethrurpg:stä tai puolenkuunpeleistä.

Toinen versio on painettu erillisessä kirjapainossa.

Mikäli olet ostanut tämän print-on-demand version, saat ilmaiseksi myös tämän kirjan toisen version ottamalla yhteyttä suoraan allekirjoittaneeseen (yhteystiedot sivun alaosassa) ja osoittamalla esimerkiksi kuitilla, että olet ensimmäinen version ostanut.

Tämä tiedote koskee sekä, pehmeä-, että kovakantisia kirjan versioita.

Mikäli kirjasi selkä ei näytä tältä (ks. alla) kultainen teksti pelkällä mustalla pohjalla, olet oikeutettu sellaisen version saamaan kaupanpäälle.